Yrityksen perustaminen

Oletko irtisanoutumassa ja sinua kiinnostaa yrityksen perustaminen? Tai kenties haluat lähteä rakentamaan omaa yritystä jos työsuhteessa ollessasi. Tässä artikkelissa saat kevyen laskeutumisen yrityksen perustamiseen sekä vinkit eri tietopaketteihin, joita tarvitset.

1. Harkitse yritysidean testaamista ennen yrityksen perustamista

Jos harkitset yrityksen perustamista niin sinulla on todennäköisesti jonkin idea, mitä haluaisit lähteä toteuttamaan. Tiedät varmasti lukuisia yrityksiä, jotka ovat perustettu hyvän idean ympärille, mutta ne eivät ole kuitenkaan kantaneet tarpeeksi pitkälle. Emme halua manata tai olla negatiivisia vaan antaa ohjeita, joilla vältät samat riskit ja haasteet.

Yritysideaa voi aina testata jollain tavalla ennen kuin sen perustamiseen käyttää satoja tunteja ja tuhansia euroa.

Täältä löydät tarkat ohjeet eri tapohin testata yritysideaasi.

2. Hae starttirahaa

Jos olet aloittamassa yritystoimintaa niin suosittelemme hakemaan starttirahaa. Se prosessi alkaa siitä, että kävelet paikalliseen TE-toimistoon ja kysyt siitä.

TE-toimisto ohjaa sinut yleensä eteenpäin omille tai ulkopuolisille asiantuntijoille, joiden kanssa kehität omaa bisnestäsi tai rakennat liiketoimintasuunnitelmaa ja siihen liittyviä laskemilta. Lisäksi he usein odottavat sinun käyvän jonkin yrittämiseen liittyvän koulutuksen.

Tarkat ohjeet löydät starttirahasta ja sen hakemisesta löydät täältä.

3. Harkitse yritysmuotoa

Suomessa yleisimmät yritysmuodot ovat toiminimi ja osakeyhtiö. Näistä toiminimi on todennäköisesti paras vaihtoehto, jos haluat perustaa yrityksen oman osaamisesi ympärille, etkä ole palkkaamassa heti suurempaa määrää työntekijöitä.

Lue täältä tarkat ohjeet toiminimen perustamiseen.

Osakeyhtiö on hyvä vaihtoehto, jos ajatuksena on rakentaa yritys, joka pyörii joskus ilman sinua. Kenties toimit vain johtajana ja työntekijät hoitavat muut hommat. Toki osakeyhtiö kalskahtaa myös monen korvaan hieman ammattimaisempana, mutta ilman sitä toimiminen ei ole mikään este.

Osakeyhtiön perustamiseen löydät tarkemmat vaiheet täältä.

4. Älä spekuloi, kokeile

Yritysidean testaaminen on usein todella riskitöntä, jos teet sen oikein. Tärkeintä onkin jättää puhuminen ja oikeasti testata sitä.

5. Hanki lisää tietoa

Paikallisen TE-toimiston kautta voi hakea paljon tarvittavaa tietoa ja henkilökohtaista apua.

Toinen helppo lähestymistapa on tilata tämä ilmainen kurssi sähköpostiisi:

>> Tilaa ilmainen kurssi täältä

Saat muutaman päivän välein yrityksen perustamiseen liittyviä viestejä, jotka neuvovat sinut eteenpäin.

Leave A Response