Vuorotteluvapaa irtisanoutumisen sijaan

Oletko harkinnut koskaan, että pitäisit vuorotteluvapaan irtisanoutumisen sijaan?

Vuorotteluvapaa saattaisi olla loistava vaihtoehto, jos kaipaat taukoa työstäsi, mutta et ole aivan varma irtisanoutumisen suhteen. Se on tarkoitettu vaikutuisessa työssä oleville työntekijöille, ketkä haluat taukoa eli määräaikaisen vapaan. Vapaata ei tietysti tuosta noin vaan voi pyytää vaan sitä varten täytyy täyttää tietyt ehdot. Puhutaan niistä kohta lisää.

Vapaa on järjestelynä Suomessa melko ainutlaatuinen, sillä harvat ihmiset koko maailmassa voivat harkita mitään vastaavaa. Suosittelemmekin lukemaan tämän kirjoituksen, jos kaipaat pidempää taukoa työstäsi.

Vuorotteluvapaan ehdot

Kuten sanottua, vuorotteluvapaan saamiseksi täytyy täyttää tietyt ehdot. Itse vuorotteluvapaa on määräaikainen järjestely, jossa sinä jäät työstä lomalle vähintään 90 päiväksi ja enintään 359 päiväksi. Sen ajaksi sinun tilallesi työntanajasi palkkaa työttömän työnhakijan paikkaamaan jättämääsi aukkoa. Vapaata voi pitää myös osissa, kunhan yhden osan pituus on vähintään 90 päivää.

Vuorotteluvapaan ehtoihin kuuluu pitkä työhistoria. Sinulla pitäisi olla työeläkkeeseen oikeuttavaa työkokemusta vähintään 10 vuoden ajalta. Näistä olet viettänyt vähintään viimeiset 13  kuukautta nykyisen työnantajasi leivissä. Ehtoihin kuuluu muitakin hieman tarkempia yksityiskohtia, jotka löydät täältä, mutta nämä ovat raamit sen saamiseksi.

Vuorotteluvapaakorvaus

Vuorotteluvapaan aikana ei saada palkkaa. Rahaa kuitenkin tarvitaan elämiseen, joten silloin saadaan vuorottelukorvausta. Vuorottelukorvaus perustuu joko työttömyyskassan ansiopäivärahaan tai Kelan peruspäivärahaan. Saat ensimmäistä, mikäli olet jonkin työttömyyskassan jäsen.

Käytännössä saat korvausta 70 % siitä päivärahasta, jota saisit jos jäisit työttömäksi. Jos haluat laskea vuorottelukorvauksen määrän, täytyy sinun selvittää ensin ansio – tai peruspäivärahan määrä. Vuorottelukorvaukseen ei myöskään kuulu erilaiset korotuksen tai lisät.

Tarkemmin tietoa korvauksesta löydät täältä.

Vuorotteluvapaasopimus

Vuorotteluvapaasta täytyy luonnollisesti tehdä sopimus. Se tehdään kirjallisena työnantajan kanssa. Itseasiassa sopimuksia tehdään tarkalleen kolme kappaletta, joista yksi menee sinun ja työnantajasi lisäksi myös TE-toimistolla. TE-toimisto käsittelee sopimuksen ja päättää sen perusteella myönnetäänkö vapaata sinulle tai tarkkemmin se päättää, että saatko vuorottelukorvausta, mikä on ehtona kuitenkin koko vapaalle.

Jos kiinnostuit vuorotteluvapaasta, voit tutustua sopimukseen ja aiheeseen tarkemmin:

Löydät vuorotteluvapaasopimuksesta valmiin ja ilmaisen pohjan tämän linkin kautta.

Leave A Response