Voinko perua irtisanoutumisen

Yllättäen joskus mieli muuttuu sen jälkeen kun irtisanoutuu. Mitä silloin pitäisi tehdä, jos haluaakin palata takaisin vanhaan työpaikkaan? Tai mitä tehdä, jos irtisanoutumisaika vielä pyörii?

Irtisanoutuminen tehdään usein kirjallisesti irtisanoutumislomakkeen avulla. Sen takaisin vetäminen ei onnistu noin vain, eikä irtisanoutumista voi perua itse asiaa päättämällä. Mitä silloin tehdään?

Jos haluat jatkaa vanhassa työssäsi niin neuvottele työnantajasi kanssa. Silloin joudut todennäköisesti tekemään uuden työsopimuksen tai vanhan uudestaan. Joka tapauksessa työsuhde  pitää virallistaa uudestaan.

Irtisanoutumisen perustaminen ei ole välttämättä helppoa, koska harva työnantaja haluaa takaisin työntekijän, kuka on jo kerran päättänyt lähteä pois. Kuitenkin asiasta kannattaa puhua, jos siltä tuntuu.

Vielä tärkeämpää olisi päättää ennen irtisanoutumisilmoituksen jättämistä onko päätös varmasti oikea. Silloin asian peruminen on vielä helppoa.

Vastaus itse artikkelin aiheeseen on se, että voit perua irtisanoutumisen, mutta joudut neuvottelemaan siitä työnantajasi kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *