Tutustu Muihin Yrittäjiin – Voimaa Verkostoitumisesta

Uuden yrittäjän tie voi olla tuskallinen, varsinkin jos yrittämisestä ei ole aikasempaa kokemusta. Tutustumalla muihin yrittäjiin ja hakemalla apua vertaisoppimisesta, voi omaa yrityksen taivalta helpottaa. Mikäli olet suuntaamassa yrittäjäksi irtisanoutumisen jälkeen, kannattaa verkostoituminen aloittaa heti.

Verkostoitumista voi tehdä tutustumalla oman alueen yrittäjiin käymällä esimerkiksi heidän toimipisteissään, yrittäjien tapahtumissa ja Suomen Yrittäjien tapahtumissa. Monilla paikkakunnilla yrittäjäjärjestö järjestää esimerksi aamukahvitilaisuuksia, jotka ovat maksuttomia. Voit etsiä tapahtumia täältä:

>> Tutustu Suomen Yrittäjien Tapahtumakalenteriin <<

Verkostoituminen saattaa antaa negatiivisen mielikuvan joillekin henkilöistä, ketkä haluavat vain hyötyä sinusta. Kannattaakin lähteä täysin toisella tapaa mukaan tähän peliin. Pyri toimimaan aidosti ja rakenna aitoja suhteita ihmisten kanssa. Muutama todella laadukas yrittäjätuttu voittaa useat pintapuoliset suhteet.

Tässä muutama vinkki verkostoitumiseen:

1. Ole avoin. Kerro, että olet aloittava yrittäjä, pyydä neuvoja ja ota vinkkejä vastaan.

2. Auta muita. Tarjoa heille omaa osaamistasi ja näkökulmiasi.

3. Ole vieraanvarainen. Pidä omia tilaisuuksia. Pyydä ihmisiä kahville tai lounaalle.

Pienillä asioille ja olemalla ystävällinen saat arvokkaita liittolaisia, potentiaalisia yhteistyökumppaneita sekä asiakkaita. Arvokkaimpana aloittavalle yrittäjälle on kokeneiden yrittäjien tarjoamat neuvot. Verkostoitumalla aktiivisesti voit saada huomattavan vipuvoiman toimintasi alkumetreillä.

Comments are closed.