Sivutoimisen yrityksen perustaminen ennen irtisanoutumista

Mikäli irtisanoutumisellasi ei ole erityinen kiire ja haluat juoksevan startin irtisanoutumisen jälkeen, voi sivutoimisen yrityksen perustaminen olla sinulle varsin hyvä vaihtoehto. Jos yrittäjyys on askarruttanut jo pitemmän aikaa ja sinulla on idea mitä haluaisit kokeilla, perusta yritys palkkatyösi sivussa ja testaa miten homma luonnistuu.

Kun perustat yrityksen ollessasi palkkatöissä siinä muutamia plussia ja miinuksia. Esimerkiksi taloudellinen riski on paljon normaalia yrittäjyyttä pienempi. Sinulla on päivätuosi takaamat tulot ja voit rauhassa kokeilla erilaisia lähestymistapoja ja oppia ne jutut jotka voisivat toimia yrittäjä ollessasi. Kun toiminta näyttää olevan riittävän kannattavaa, voit irtisanoa itsesi ja hypätä täysipäiväiseen yrittäjyyteen. Tällä tavalla, et luonnollisestikaan saa starttirahaa, mutta se nyt ei ole kummoinen raha elämisen kannalta muutenkaan.

Toki sivutoiminen yrittäjyys ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Suurin osa ajastasi ja energiastasi menee päivätöihisi ja et voi rakentaa omaa juttuasi ihan sillä draivilla, millä täysipäiväinen yrittäjä voisi. Kannattaa kuitenkin pohtia ajatusta, kokeilla ja jos homma natsaa, niin voit hypätä irtisanoutumisesi jälkeen suoraan yrittäjäksi.

Parhaimmasssa tapauksessa voit ryhtyä nykyisen työnantajasi alihankkijaksi ja tienata vähemmällä työllä paljon enemmän. Tämä onnistuu varsinkin asiantuntija-ammateissa. Jos et halua käyttää jotain osuuskuntapohjaista laskutuspalvelua kuten UKKO.fi (linkki alapuolella) niin yksi helpoimmista vaihtoehdoista on toiminimen perustaminen. Siitä voit lukea lisää linkin takaa.

Leave A Response