Onko Työsi Tylsää – Hanki Ylennys!

Kaipaatko haasteita lisää? Oletko pohtinut irtisanoutumista, koska työsi tuntuu tylsältä? Irtisanoutuminen on helppo vaihtoehto muuttaa asiat nopeasti ja totaalisesti. Usein kuitenkin kannattaisi miettiä asioita rauhassa ja selvittää mitä oikeasti haluat. Monien yritysten sisällä saattaa löytyä mielenkiintoisia tehtäviä, jotka eivät nykyisessä asemassa vain päädy työpöydällesi. Tarvitset ylennyksen.

Tässä käymme läpi 4 vaihetta ylennyksen saamiseksi:

1. Suunnittele Urasi

Mikä on urasi punainen lanka? Oletko koskaan suunnitellut uraasi ja elämääsi? Useimmat meistä päädymme tyytymättöminä tilanteeseen, jossa harkitsemme irtisanoutumista, koska emme ole aluperinkään suunnitelleet päätyvämme siihen pisteeseen.

Jos olet tyytymätön nykytilanteeseen, katso miten olet päätynyt sinne. Seuraavaksi ryhdy selvittämään mitä oikeasti haluat tehdä ja saavuttaa. Mikä olisi unelmatyösi? Laadi selkeät tavoitteet mitä haluat elämältäsi ja uraltasi. Selvitä mitä asioita sinun tulee oppia, millaisia koulutuksia käydä ja millaisia kokemuksia tarvitset. Kun sinulla on selkeä suunnitelma, on seuraava askel ottaa asia esille työpaikallasi ja selvittää vaihtoehdot.

2. Keskustele Esimiehesi Kanssa

Kun sinulla on selkeä suunnitelma urallesi, on aika keskustella esimiehesi tai työnantajasi kanssa mahdollisuuksistasi. Osa yrityksistä ja organisaatioista järjestää selkeitä urapolkuja työntekijöilleen, toisissa etenemiseen on mahdollisuuksia mutta niistä ei puhuta selkeästi ja osassa yrityksissä ei ole sitä mahdollisuutta lainkaan. Onkin tärkeää, että kun tiedät haluamasi suunnan, otat mahdollisimman nopeasti asian esille.

Pyydä kahdenkeskistä juttutuokiota ja selvitä omat mahdollisuutesi ylenemiseen. Selvitä onko olemassa suora tehtävä tai jokin projekti, mikä kaipaisi taitojasi. Ehkä voit olla johtamassa uutta projektia, joka toisi uudenlaista hyötyä yritykselle.

Tässä vaiheessa on tärkeintä saada selville onko sinulla mahdollisuuksia ja millaiset ne mahdollisuudet ovat. Saattaa myös olla, että yrityksen tarjoamat mahdollisuudet eivät sovi sinulle tai se ei tarjoa sitä mahdollisuutta lainkaan, silloin kannattaa harkita tosissaan irtisanoutumista ja unelmien työn etsimistä turhautumisen sijaan.

3. Hanki Selkeät Toimintaohjeet

Jos yrityksen vaihtoehdot sopivat sinulle ja pääsette esimiehesi kanssa selkeään johtopäätökseen mahdollisuuksista, on aika pyytää selkeitä toimintaohjeita. Vaadi selkeitä ja mitattavia asioita, jotka voivat ohjatatyöpanostasi sekä kouluttautumistasi. Pidä painopistettä mitattavuudella. Silloin pystyt tekemään pomollesi sekä itsellesi selkeäksi miten etenet ja milloin olet ylenemisvaiheessa.

Kun saat ohjeita, kuuntele ne avoimin mielen ja kirjoita ylös. Älä kritisoi, väittele tai ota kommentteja turhan henkilökohtaisesti. Pääasia, että saat kaiken ylös ja voit omassa rauhassa tutkia tilannetta. Sen jälkeen voit palata omien kommenttien kanssa esimiehesi luokse ja kertomaan omia näkemyksiä ja antamaan parannusehdotuksia. Tärkeintä on, että ajattelet asiaa myös työnantajasi näkökulmasta. Mitä enemmän pystyt tuottamaan heille hyötyä, sitä arvokkaampi olet ja sitä paremmat ovat ylenemismahdollisuutesi.

4. Ole Rohkea

Tee kaikkesi päästäksesi eteenpäin. Uskalla erottautua joukosta. Luultavasti kaikilla ei ole samanlaisia haluja kehittyä ja päästä eteenpäin, joten kollegasi voivat katsoa sinua sivuun. Älä anna sen kuitenkaan vaivata, vaan pidä palkinto mielessä.

Jos tilanne alkaa näyttämään siltä, ettet tule etenemään nykyisessä työssäsi, vaikka haluaisit ja olisit valmis tekemään töitä sen eteen, kannattaa ryhtyä miettimään irtisanoutumista ja työpaikan vaihtamista. Innokkaita työntekijöitä kenellä on halu kehittyä kaivataan varmasti muuallakin!

Comments are closed.