Näin Hankit Loistavan Työtodistuksen

Irtisanoutumisen yhteydessä kannattaa pyytää työtoditusta. Monet työnantajat tarjoavat sitä, mutta kannattaa kuitenkin varmistaa sen saanti ajoissa. Työtodistukset ovat arvokkaita sinulle, kun etsit uutta työtä ennen irtisanoutumista tai irtisanoutumisen jälkeen. Todistuksella voit vakuuttaa uuden työantajasi kokemuksellasi ja osaamisellasi.

Koska työtodistus on niin arvokas, kannattaa sen saamiseen käyttää aikaa. Varsinkin, koska haluamme saada loistavan työtodistuksen. Työtodistuksen osaksi voi pyytää arviointia, mikä on todella tärkeä osa sitä. Jossain tapauksissa se kannattaa jättää pois, jos koet sen olevan enemmän haitaksi kuin hyödyksi.

>> Lataa Ilmainen Työtodistus-malli <<

1. Ajoitus

Työtodistus ja sen arviointi on niin tärkeä, että kannattaa varmistaa parhaan mahdollisen arvioinnin saaminen. Jos olet suorittamassa jotain merkittävää tehtävää tai projektia ja olet päättänyt irtisanoutua, kannattaa myös arvioinnin pitäminen ajoittaa sen aikoihin. Mitä paremmassa valossa olet, sitä paremman arvioinnin tulet saamaan.

2. Tee siitä helppoa

Kaikki työnantajat eivät ole innokkaita arvioijia, joten ole valmis auttamaan heitä. Itseasiasiassa kannattaa valmistautua kirjoittamaan koko arviointi itse, koska osa esimiehistä jättää sen tekemisen sinulla. Täytyy muistaa, että arviointi on potentiaalisesti sinulle paljon arvokkaampi kuin esimiehellesi.

Tee vähintään valmis lista asioita, jotka ovat mielestäsi todella maininnan arvoisia ja ota se mukaan kun menet pyytämään todistusta. Kerro, että voitte yhdessä käydä arvioinnin läpi, jotta esimiehesi työ helpottuu.

3. Hyödynnä vain ansioitasi

Tämä neuvo on kaksisuuntainen. Jos et olet tehnyt mitään merkittävää niin nyt on aika erottautua joukosta. Listaa asioita, joista pomosi on kiitollinen sinulle ja katso voitko lisätä nopealla aikavälillä siihen asioita.

Jos menet esimiehesi luokse käymään läpi yhdessä arviointia, pidä kiinni vain asioista joista oikeasti ansaitset kunnian.

Lataa Ilmainen Työtodistus-malli

Olemme laatineet sinulle valmiin työtodistus-mallin, jonka voit antaa työnantajallesi irtisanoutumisen yhteydessä.

>> Lataa Ilmainen Työtodistus-malli <<

Comments are closed.