Luo Täydellinen CV

CV on usein ensimmäinen kontaktisi tulevaan työnantajaasi tai henkilöön kuka rekrytoi sinut. On siis huomattavaa eroa hyvin tehdyllä ja nopeasti kasatulla CV:llä. Hyvin tehdyllä ja viimeistellyllä voit erottua eduksesi muista hakijoista. Tässä vinkkejä täydellisen CV:n tekoon:

Kerro Saavutuksesi

Anna konkreettisia esimerkkejä osaamisestasi mahdollisimman monipuolisesti. Oppilaitokset ja tutkinnot ovat hyvä mainita, mutta ne eivät ole enää merkittävin tekijä valinnoissa. Käytä aikaa ja tarkistele erityisen tarkasti saavutuksia työurallasi. Anna esimerkkejä työkokemuksestasi ja asioista mitä haluat vielä saavuttaa. Ytimekäs CV on tärkeä, mutta liian lyhyt sanainen voi jättää liikaa arvailun varaan. Myös liian myyvä teksti voi olla häiritsevä. Anna konkreettisia ja puolueettomia esimerkkejä ja tietoa osaamisestasi niin, että työnantaja ei joudu arvailemaan ja saa selkeän kuvan sinusta.

Anna Lisätietoja

Lisätiedoilla on hyvä mahdollisuus tuoda persoonalisuutta hakemukseesi. Kieliosaamisesi sekä tietyt osaamisalueet kuuluvat mukaan jokaiseen CV:hen, mutta hyödynnä lisätiedot kertomalla muista saavutuksista, asioista joiden tekemisestä nautit vapaa-ajalla tai referensseistä. Oletko ollut pitkän luottamustoimissa? Valmennatko juniorijoukkuetta?

Päivitä Usein

Vaikka olisit vielä nykyisessä työssäsi ja harkitsemassa irtisanoutumista sekä työpaikan vaihtamista, kannattaa CV silti jo nyt päivittää ajantasalle. Irtisanoutumisen jälkeen voi lisätä asioita, kuten suosituksia nykyiseltä työnantajalta, mutta itse kokonaisuus kannattaa olla kunnossa jatkuvasti.

Usein päivitetty ja varsinkin juuri ennen työnhakua viimeistelty CV antaa työnantajille kuvan, että olet oikeasti kiinnostunut työstä ja valmis käyttämään aikaa sen saamiseksi.

Selvitä Nettinäkyvyytesi

Suomessa on kiistelty työnantajien mahdollisuudesta etsiä sinua hakukoneiden tai sosiaalisten medioiden kautta. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteivätkö he sitä tekisi. Vaikka työnantaja jättäisi etsimättä sinua nimeltä, voi hän hakea tiettyjä taitojasi hakukoneista ja selvittää niiden arvoa. Onkin tärkeää optimoida omaa näkyvyyttää verkossa sekä CV:tä niin, että työnantajan on helppoa hakea verkosta sinuun ja taitoihisi liittyviä tietoja.

Jos haluat, voit lisätä suorat linkit omille verkkosivuillesi ja sosiaalisen median palveluihin. Osaamistasi taidoista kannattaa luoda hakusanaluettelo, jonka voi lisätä erillisenä osana CV:hen, esimerkiksi lisätietoihin loppuosaan. Hakusanoja kannattaa miettiä esimerkiksi ohjelmistojen niminä, joiden käytön hallitset. Mieti sanoja työnantajan kannalta, millaisia sanoja hän käyttäisi kun etsii tietoja sinusta.

Otsikko Erottaa Joukosta

CV:n otsikointi on vakio, mutta jos lähetät hakemuksen sähköpostilla, voit vaikuttaa otsikkoon. Otsikko erottaa sinut joukosta. Hyvä otsikointi on usein ensimmäinen mikä viestistä nähdään ja asia minkä pohjalta päätetään, otetaanko viestisi lähempään tutustumiseen.

Lataa Ilmainen CV-malli

Lataa ilmainen CV-malli välittömästi koneellesi täytettäväksi. Olemme luoneet sinulle perinteisen CV-mallin, jonka avulla voit erottautua muiden hakijoiden joukosta ja varmistaa unelma työsi.

>> Lataa CV-malli <<

Comments are closed.