Lähde Tyylikkäästi Irtisanoutumisen Jälkeen

Tutun ja turvallisen työympäristön taakse jättäminen voi olla haikeaa ja usein vaikeaa. Varsinkin pitkien työsuhteiden päättäminen voi tuntua raskaalta ja usein mieltä painaa, että oliko päätös nyt sittenkään se oikea. Osalle päätöksen tekeminen tuntuu täysin vastakkaiselta ja irtisanoumisilmoituksen jättämisen jälkeen saattaa hymy olla leveässä. Viimeistään viimeisen työpäivän jälkeen pieni ilon kiljahdus nousee huulille ja kotona nostetaan maljaa uuden elämän vaiheen takia.

Tässä muutamia neuvoja, miten voit käsitellä tilannetta ja lähteä tyylikkäästi työsuhteesta irtisanoutumisen jälkeen:

1. Pidä mielessä ne syyt miksi päätit lähteä. Luota omaan harkintakykyysi ja usko, että olet tehnyt oikean ratkaisun. Jos alkaa tuntumaan, että olet tulossa katumapäälle, listaa asioita, joiden takia päätit irtisanoutua ylipäätänsä. Älä häiriinny pienestä jännityksestä jota saatat tuntea, se vain tarkoittaa että otat vakavasti uuden muutoksen elämässäsi.

2. Ole positiivinen ja ystävällinen. Jatka normaalia kanssakäymistä ja ahkeraa työskentelyä loppuun asti, vaikka viimeisinä päivinä haluaisitkin laiskotella tai antaa kovempaa palautetta työtovereillesi.

3.  Pidä välit työnantajaasi ja työtovereihisi. Suomessa piirit ovat yllättävän pienet ja voit huomata törmääväsi heihin nopeammin kuin uskotkaan. Esimiehet voivat osoittautua arvokkaiksi suosittelijoiksi tai kontakteiksi, samoin muut työtoverit. Kääntöpuolena on, että niistä voi tulla haitallisia, jos päätät lähteä ulos ovet paukkuen ja katkaisten välit kaikkiin. Päätä, että haluat jättää itsestäsi hyvän kuvan työnantajallesi ja kollegoillesi.

4. Rentoudu ja pidä lomaa. Jos sinulla on lomapäiviä, etkä tarvitse niitä rahana, selvitä voitko pitää ne. Ota vähän normaalia rennommin ja sopeudu uuteen muutokseen. Päästä irti paneista ja stressistä. Ryhdy keräämään voimia tuleviin haasteisiin. Voit aloittaa uuden vaiheen suunnitelemisen.

Comments are closed.