Kuinka Saada Palkankorotus

Harkitsetko irtisanoutumista, koska et saa mielestäsi tarpeeksi palkkaa? Mikäli sinulla ei ole tiedossa heti seuraavaa työnantajaa, kannattaa irtisanoutumisen sijaan neuvotella palkankorotuksesta. Tässä 10 asiaa, jotka auttavat sinua saamaan palkankorotuksen:

1. Pyydä esimiestäsi tai työnantajaasi varamaan teille ajan, jotta voisitte keskustella kahden kesken.

2. Selvitä millä perusteilla ja miten muille työntekijöille yrityksessäsi on annettu palkankorotus. Listaa asioita ja katso toteutuuko joku kohdallasi tai voitko tehdä jotain enemmän, jotta ne toteutuisivat.

3. Selvitä mitä alasi ammattilaiset saavat muualla sekä yrityksesi sisällä. Laske minkä arvoinen olet yrityksellesi ja mikä on osaamisesi keskimääräinen arvo.

4. Mieti millaisia asioita esimiehesi voisi kysyä sinulta ja minkälaisia perusteita hän palkankorotukselle pyytäisi. Käsittele myös erilaisia vasta-argumentteja etukäteen, jotta voit tilanteen tullen vastata niihin mahdollisimman hyvin.

5. Valmistaudu käymällä läpi työhistoriaasi. Listaa asioita, joissa olet kehittynyt sekä millaisia positiivisia tuloksia olet saanut aikaan yritykselle. Tarjoa esimiehellesi täsmällisiä asioita, joista myös hän on hyötynyt.

6. Tee suunnitelma tulevaisuudelle ja kerro millaisia asioita esimiehesi voi odottaa myös jatkossa.

7. Käy esimiehesi kanssa tilanteita läpi, joissa teet asioita, mistä et saa korvausta. Kerro esimerkiksi mahdollisista ylityötunneista, joista et saa korvausta. Tai työtehtävistä, joita olet joutunut hoitamaan kotona. Pyydä lisäkorvauksien sijaan korkeampaa kuukausipalkkaa.

8. Käy keskustelu asiallisesti ja mieti koko tilanne työnantajasi näkökulmasta. Esimiehesi tuskin innostuu uhkavaatimuksista, aneluista tai turhasta ajan tuhlauksesta. Mene asiaan heti ja käy tilannetta esimiehesi hyödyn kautta.

9. Tiedosta, että olet yritykselle arvokas henkilö ja sinulla tietoja sekä taitoja, joita he tarvitsevat. Älä tunne toimivasi väärin, jos myyt ajatuksia esimiehellesi. Toimi itseluottamuksen kanssa, sillä asia on tärkeä sinulla ja esimiehellesi.

10. Aseta päivämäärä mihin mennessä olet saanut keskusteltua asiasta työnantajasi kanssa. Sitoudu heti ottamaan asia esille ja toimi mahdollisimman nopeasti. Muuten asia jää helposti toteuttamatta.

Comments are closed.