Kuinka Menestyt Uudessa Työpaikassasi

Oletko irtisanoutunut ja aloittamassa uudessa työpaikassa? Irtisanoutumisen jälkeen muutos uuteen voi olla hankalaa. Muutosta helpottaa, jos hoidat irtisanoutumisen tyylikkäästi.

On tärkeää aloittaa uudessa työpaikassa mallikkaasti, hyvällä mielellä ja menestyen alusta alkaen. Varsinkin, ettei tule katumapäälle irtisanoutumisen suhteen.

Tässä muutamia ohjeita kuinka voit aloittaa hyvällä startilla ja positiivisella vaikutuksella uuden uran:

1. Tutki uutta työpaikkaasi. Tunnet itsesi huomattavasti varmemmaksi kun tiedät tarkasti, mitä uusi yrityksesi tekee ja millaisia tuotteita sekä palveluita sillä on. Anant samalla paremman kuvan myös työnantajallesi.

2. Valmistaudu ja laadi suunnitelma kuinka voit aloittaa lentävällä lähdöllä tarjoten heti parasta osaamistasi. Käy läpi myös mahdollisia tilanteita, joissa voisit tehdä virheitä, jotta voisit välttää ne tilanteen tullessa.

3. Ole sosiaalinen. Tutustu muihin ihmisiin, keskustele heidän kanssaan ja kuuntele paljon. Tutustu ympäristöösi mahdollisimman monipuolisesti. Käytä aikaa vaikka työaikasi ulkopuolella tutustumiseen, sillä se kantaa pitkälle tulevaisuuteen. Olemalla hyvissä väleissä muiden kanssa varmistat työmukavuuden pitkäksi aikaa eteenpäin.

4. Perehdy uuteen työpaikkaasi. Kun aloitat työskentelyn, opiskele sivussa tehokkaasti uudet toimintatavat ja käytännöt, mitä yrityksesä käytetään. Tutustu yrityksen historiaan ja selvitä, miten se on päätynyt nykyiseen asemaan. Kysele muilta lähivuosien tapahtumista niin vaikutat tietoisemmalta ja oikeasti kiinnostuneelta.

5. Käytä normaalia enemmän energiaa pieniinkin asiohin, kuten pukeutumiseen. Rakenna mahdollisimman hyvä ensivaikutelma, sillä se kantaa hyvin pitkälle. Keskittymällä siihen rakennat hyvän pohjan, minkä päälle voit jatkaa rakentamista.

6. Ole avoin uusille asioille. Jokaisessa yrityksessä on oma kulttuurinsa ja työmetodinsa. Jokaisessa työpaikassa on erilaisia ihmisiä. Suhtaudu avoimesti kaikelle, vaikka se saattaisikin tuntua oudolta. Ole ystävälläinen kaikille vaikka et heistä aluksi pitäisikään. Yritä sopeutua muiden joukkoon, mutta pidä silti kiinni omista arvoistasi. Vältä vertaamista aiempaan työpaikkaa ja keskity tulevaisuuteen. Uudet asiat voivat olla haastavia aluksi, mutta varmasti antoisia pitkässä juoksussa.

Comments are closed.