Kouluttautuminen Irtisanoutumisen Jälkeen

Joskus tilanne on se, että nykyinen koulutuksemme ei enää vastaa tarpeitamme tai mahdollisesti myöskään yhteiskunnan tarpeita. Niin se vain menee, joskus asiat muuttuvat niin radikaalisti, että oppimasi asiat voivat olla tarpeettomia. Tämä tietysti on ikävää ja aiheuttaa paljon muutosvastarintaa, mutta jatkuva muutos on elämän luonne.  Tästä artikkelista löydät keinot mistä voit hakea suuntaa itsellesi.

Yksi helpoimmista tavoista etsiä itselleen mieluista lisäkoulutusta on työ- ja elinkeinotoimiston työvoimakoulutus-haku. Sen kautta voit lähteä etsimään itsellesi uutta ammatillista suuntaa.

Toinen varteenotettava vaihtoehto on hakea takaisin koulun penkille. Paras keino tähän on yhteishaku, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja keväällä. Syksyllä haetaan seuraavan vuoden tammikuussa alkavaan koulutukseen ja keväällä vastaavasti seuraavana syksynä alkavaan koulutukseen.

Hakeutuminen yliopistoon

Hakeutuminen ammattikorkeakouluun

Jos haluat opiskella ylioppilaaksi, yleensä aikuislukioihin haetaan tai ilmoittaudutaan suoraan oppilaitoksiin.  Yleisimmät opiskelijaksi ilmoittautumisajankohdat ovat touko-kesäkuun vaihde sekä elokuun ja tammikuun alku. Monissa aikuislukioissa opinnot voi aloittaa myös jokaisen jakson alussa.

Listaamme tänne aikuisopiskelupaikkoja kunhan saamme selville mitkä tarjoaa niitä fiksuiten.

Leave A Response