Suosittelemme erilaisia kirjoja tiedonlähteiksi sekä avuksi päätöksen teossa eri vaiheissa irtisanoutumista. Kirjojen linkit vievät suoraan verkkokirjakauppaan.

Työ ja työnhaku

Irtisanoutumisen yhteydessä on hyvä tutkia omaa työuraa ja työtä ylipäätänsä. Mitä haluat? Millainen työ inspiroi sinua. Tutustu tämän kategorian kirjoihin, jos olet vaihtamassa työpaikkaa.

mielekas_tyo_etukansi.indd

Mielekäs Työ – Maria Carlsson, Kati Järvinen

eniten_vituttaa_tyo-atpo-22089085-240330433-frnt

Eniten Vituttaa Työ – Pasa, Atpo

 

Yrittäminen

Tulevien yrittäjien kannattaa hakea mahdollisimman paljon tietoa sekä tulevasta alastaan, että yrittäjyydestä ylipäätänsä. Tässä on parhaita kirjoja juuri yrittäjille, joita yrittäjät suosittelevat.

ferriss-timothy-4-tunnin-tyoviikko

4 Tunnin Työviikko – Timothy Ferriss

vahtera-pauli-yrittaminen-on-kaunein-tapa-ottaa-vastuu-omasta-elamastaan

Yrittäminen on kaunein tapa ottaa vastuu omasta elämästä – Pauli Vahtera

pyykko-manne-minustako-yrittaja

Minustako Yrittäjä – Manne Pyykkö

slim-pamela-escape-from-cubicle-nation-from-corporate-prisoner-to-thriving-entrepreneur

Escape From Cubicle Nation – Pamela Slim

 

Oppiminen

Jatkuva oppiminen takaa menestyksen nykyisessä ja tulevassa työssä sekä elämässä ylipäätänsä. Suurin osa ihmisistä lopettaa oppimisen kun koulu päättyy. Jos päädyt tekemään sen, et voi päästä eteenpäin. Tämän kategorian kirjat auttavat sinua oppimaan ja opettelemaan nauttimaan oppimisesta uudelleen. Lapsen ilolla oppiminen on hauskaa. Unohda koulun tuskaiset oppitunnit.

cameron-julia-tie-luovuuteen

Tie Luovuuteen – Julia Cameron

 

Henkinen hyvinvointi ja psykologia

Oma henkinen hyvinvointi ja siitä huolehteminen on kuin sijoittasi hyvin paljon rahaa itseensä, mutta vielä parempaa. Stressi, masennus ja muut hyvinvointiin vaikuttavat asiat voivat vahingoittaa kokonaisvaltaista hyvinvointiasi valtavasti. On tärkeää pitää huolta itsestä varsinkin tärkeiden päätöksien äärellä. Tutustu tämän kategorian kirjoihin ja lainaa ne vaikka kirjastosta, jos haluat vinkkejä halvalla.

selby-anna-voita-stressi

Voita Stressi – Anna Selby

stahl-bob-stressinhallinnan-kasikirja

Stressinhallinnan Käsikirja – Bob Stahl, Elisha Goldstein

 

Hyvinvointi

Tämän päivän tärkeimpiä trendejä on hyvinvointi. Hyvinvointiin vaikuttavat useat asiat. Viimein on huomattu kuinka paljon omalla fyysisellä hyvinvoinnilla on merkitystä työn ja koko elämän kannalta. Huolehdi itsestäsi ja voita parantaa tulostasi, jaksat enemmän, ajattelet selkeämmin ja pysty terveempänä.

harma-mikko-hyva-uni-hyva-tyo

Hyvä Uni – Hyvä Työ – Mikko Härmä, Mikael Sallinen

 

Talous

Oman talouden tunteminen on tärkeää. Monet eivät sitä valitettavasti hallitse. Varsinkin irtisanoutumisen yhteydessä on hyvä miettiä omaa talouden tilaa. Tämän kategorian kirjat auttavat sinua ajattelemaan erilailla taloudestasi ja parantamaan sitä.

kiyosaki-robert-t-kehita-talousalyasi

Kehitä Talousälyäsi – Robert Kioysaki

kiyosaki-robert-t-rikas-isa-koyha-isa

Rikas Isä – Köyhä Isä – Robert Kioysaki