Karenssi

Olet ehkä kuullut mahdollisuudesta saada karenssi. Mitä se tarkoittaa? Onko sillä minulle merkitystä? Jos irtisanoudut ja sinulla on seuraava työpaikka jo tiedossa, ei hätää. Silloin sinun ei tarvitse välittää tilanteesta. Jos olet irtisanoutumassa ja suunnitelmissasi on jäädä työttömäksi, silloin kannattaa asian kanssa olla tarkkana.

Karenssi tarkoittaa sitä, että olet irtisanoutunut työstäsi ilman pätevää syytä ja jäät työttömäksi. Jos silloin yrität hakea työttömyyskorvauksia niin työvoimatoimikunta asettaa sinun 90 päivän ajaksi korvauksettomaan karenssiin. Tämä aika alkaa siitä hetkestä kun työsuhteesi on päättynyt. Tuskin haluat olla kolmea kuukautta ilman työttömyyskorvausta? Jos joudut karenssiin niin työttömyyskorvauksen saaminen kestää vähintään karenssin ajan eli kolme kuukautta työsuhteen päättymisestä.

Työvoimatoimikunta antaa sitovan lausunnon, minkä takia työttömyyskassa ei voi maksaa hakijalle päivärahaa tai muita korvauksia.

Miten vältät karenssin?

Karenssin voi välttää vain irtisanoutumalla pätevän syyn takia. Syy kannattaa olla kirjattuna selkeästi eropapereihin ja siitä kannattaa pyytää ja säilyttää kaikki mahdolliset dokumentit ja lausunnot.

Jos sinulla on pätevä syy, vältät 90 päivän karenssin ja olet oikeutettu saamaan työttömyyskorvauksen heti.

Kannattaa olla tarkkana, kun sanot itsesi irti. Vain pätevä syy oikeuttaa heti työttömyyskorvaukseen.Varomaton irtisanoutuminen voi johtaa siihen, ettei työttömyyskorvausta saakaan heti. Kaiken lisäksi karenssin kesto on  yksi, kaksi tai kolme kuukautta.

Mikä on pätevä syy karenssin välttämiseksi?

Pätevällä syyllä ja pätevällä syyllä on eroa. Se mikä mielestäsi on pätevä ja perusteltu syy, ei välttämättä ole tarpeeksi pätevä. Syyn täytyy vakuuttaa työvoimalautakunta.

Käydään läpi oikeasti päteviä syitä karessin välttämiseksi:

  • Jos sinulla on niin pätevä syy jättää työsuhteen päättämisilmoitus, että työsopimus voidaan katsoa puretuksi, voit välttää karenssin. Lue työsopimuksen purkamisesta täältä.
  • Työkykysi on sellainen, että sinulta ei voida olettaa suoriutumista työsopimuksesi mukaisista toimista.
  • Työnantajasi rikkkoo tai laiminlyö työsopimusta tai lakia. Silloin voidaan palata useimmiten ensimmäiseen kohtaan ja purkaa työsopimus päättyväksi välittömästi.
  • Muutat aviopuolisosi ja perheesi kanssa toiselle paikkakunnalle, mikä on selkeästi työssäkäyntialueen ulkopuolella (yli 80km etäisyys).
  • Jos työnantajasi vaarantaa työturvallisuuden merkittävällä tavalla niin olet oikeutettu irtisanoutumaan ja välttämään karenssin.
  • Jos työnantajasi laiminlyö palkanmaksua niin voit myös irtisanoutua ja välttää karenssin.
  • Mikäli työpaikalla ilmenee häirintää tai joudut liiallisen rasituksen kohteeksi liian suuren työkuorman takia, voit irtisanoutua pätevällä syyllä.

Kuinka hoidat irtisanoutumisen (ja vältät karenssin)?

Mikäli jokin ylläolevista ehdoista täyttyi tai sinulla on muu selkeästi pätevä syy niin toimi seuraavien askeleiden mukaan:

1. Täytä irtisanoutumislomake, jonka voit ladata täältä ilmaiseksi.

2. Kirjaa liitteeksi syy(t) irtisanoutumiseesi. Liite voi olla yksi A4, jossa on otsikkona ”Liite” ja kuvailet lyhyesti irtisanoutumiseen johtaineita syitä.

3. Toimita ilmoitus työnantajallesi ja pyydä häntä allekirjoittamaan se.

4. Mikäli sinulla on perusteet työsopimuksen purkamiseksi niin voit ilmoittautua työvoimatoimistoon välittömästi. Mikäli syy irtisanoutumiseen on sellainen, että joudut tekemään irtisanomisajan töitä, nyt on aika hoitaa se alta pois. Ilmoittaudu sen jälkeen työvoimatoimistoon välittömästi.

Leave A Response