Irtisanoutuminen Työsuhteessa – Mieti Näitä Ennen Päätöstäsi

Mikäli olet jo tehnyt päätöksen ja aiot ehdottomasti irtisanoa itsesi, kannattaa lukea 5 Askelta Irtisanoutumiseen – Kuinka Irtisanoudut Fiksusti ja Helposti. Sieltä löydät ohjeet, siitä kuinka homma tapahtuu käytännössä. Irtisanoutuminen kannattaa aina tehdä kirjallisesti. Hyvän mallin irtisanoutumislomakkeesta saat linkin takaa.

Tämän tekstin tarkoituksena on herättää muutamia ajatuksia liittyen irtisanoutumiseen. Mikäli siis olet et ole vielä tehnyt lopullista päätöstä asian suhteen.

Ihminen viettää elämästään suuren siivun työpaikalla. Arkipäivänä tämä siivu kattaa puolet valveillaoloajasta. On tärkeää löytää itselleen mieluisaa työtä ja jos työ ei tunnu omalta, kannattaa aloittaa uusien mahdollisuuksien etsiminen. Mikään työ ei ole sen arvoista, että hampaat irvessä kannattaisi hukata suuri osa elämästään. Ei ole summaa johon aikansa ja mielenterveytensä voi fiksusti vaihtaa.

Vaikka monet voivat pitää työstä irtisanoutumista ”luovuttamisena”, se ei ole koskaan koko totuus. Vaikka uramahdollisuus olisi monien muiden mielestä kuinka loistava ja se ei vain ole sinun juttusi, niin miksi vaivautua? Tässä on yksi elämä elettävänä ja se kannattaa elää niin, että voi katsoa itseään peilistä ja hymyillä myös hiukan.

Älä kuitenkaan jätä leikkiä kesken liian heppoisin perustein. Monta kertaa elämässä on tilanteita, jolloin tuntuu, ettei hommasta tule yhtään mitään. Kuitenkin parin viikon tai kuukauden päästä voisit katsoa taaksepäin ja nauraa kyseiselle muistolle. Tarkastele valintojasi aina pitemmän aikavälin kautta, niin saat perspektiiviä. Jos työ on vaikeaa, se kaventaa ajatteluasi ja monet asiat tuntuvat ylitsepääsemättömiltä, vaikka ne eivät sitä todellisuudessa ole. Ennen kuin teet päätöksesi, mieti ja vastaa ainakin osaan seuraavista kysymyksistä

  1. Kun työsuhde päättyy, mitä teen sen jälkeen?
  2. Onko kysymys siitä, etten oikeasti sovellu vai siitä että olen epävarma ja minua pelottaa?
  3. Onko irtisanoutuminen ainoa vaihtoehto? Voinko pyrkiä esimerkiksi toisiin työtehtäviin?
  4. Mitkä ovat ne syyt jonka takia irtisanon itseni? Ovatko nämä oikeita- vai tekosyitä?
  5. Mitä tekisin jos minulla olisi loputtomasti aikaa ja rahaa?

Erityisesti viimeiseen kysymykseen vastaamlla voit päätyä ihan uusiin sfääreihin työelämässäsi.

Leave A Response