Irtisanoutuminen tekstiviestillä

Tässä artikkelissa katsotaan yhtä hyvin nousevaa tapaa irtisanoa ja irtisanoutua. Tekstiviestien käyttö on huimasti kasvanut eri elämän alueille, kuten myös irtisanoutumiseen. Mutta onko se oikea ja laillinen tapa hoitaa irtisanoutuminen?

Irtisanoutuminen tekstiviestillä

Hyvin yleinen tilanne on, että työnantajan kanssa tulee riitaa ja sitten lähdetään työpaikalta ovet paukkuen. Autoon tai muuhun kulkuneuvoon tai viimeistään kotona pistetään perään tekstaria, että nyt mitä irtisanoudun. Jossain tapauksissa pomo ottaa asian tyynesti vastaan ja sanoo, että sillä selvä, näin tehdään. Eli käytänössä hoida irtisanomisaikasi, pakkaa tavarasi ja poistu kiitos. Mutta näin ei aina tapahdu. Osa työnantajista haluaa vielä tämän jälkeen kirjallisen irtisanomisilmoituksen. Tarvitseeko sellaista enää lähettää vai riittääkö tekstiviestillä irtisanoutuminen?

Irtisanoutumisesta määritellään normaalisti työsopimuksessa ja/tai työehtosopimuksessa. Hyvin usein irtisanoutumisesta sanotaan, että hyvä tapa on tehdä kirjallinen irtisanoutumisilmoitus. Toinen pitävä tapa on hoitaa ilmoitus suullisesti suoraan työnantajan tai hänen edustajansa kanssa. Mikäli toinen näistä tavoista ei ole mahdollinen niin silloin voi käyttää myös sähköpostia tai lähettää irtisanoutumisilmoitus kirjeitse postin kautta. Nämä katsotaan lain edessä pitäviksi tavoiksi.

Tekstiviestin käyttäminen ei tähän kategoriaan sovi, vaikka monet työnantajat sen hyväksyvätkin. Kannattaa joka tapauksessa hoitaa asia kirjallisesti, mieluiten suoraan työnantajan kanssa. Jos oikeasti haluaa jättää kontaktin kokonaan pois niin käytä silloin mieluummin sähköpostia kuin turvaudut pelkästään tekstariin. Silloin voit ainakin olla varma, että asia on hoidettu kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti.

Silloin voit myös hyödyntää valmista irtisanoutumisilmoituspohjaa, jonka voit ladata sivuiltamme ilmaiseksi. Laitat sen vain liitetiedostoksi mukaan. Voit ladata valmiin pohjan täältä.

Leave A Response