Irtisanoutuminen Sairaslomalla

Oletko sairaslomalla ja harkitset irtisanoutumista? 

Irtisanoutuminen sairaslomalla on käytännössä samanlainen prosessi kuin normaalina työaikana. Lain ja työsopimuksesi pykälät vaikuttavat normaalisti irtisanoutumiseen myös silloin. Muutamia asioita kannattaa silti huomioida:

Varmista, että saat Kelalta sairauspäivärahaa. Kela ei välttämättä jokaisesta syystä sitä maksa, vaikka työnantajasi antaisikin sinulle palkallista sairaslomaa. Jos työnantajasi on maksanut sinulle palkkaa sairaslomalta, ryhtyy Kela maksamaan sinulle sairauspäivärahaa normaalin irtisanomisajan jälkeen.

Saako sairaspäivärahaa ajalta, jolloin lomarahat jaksotetaan?

Lomarahat eivät vaikuta sairauspäivärahaan. Sairauspäiväraha  juoksee normaalisti, eivätkä lomarahat siihen vaikuta. Niitä ei siis jaksoteta, kuten työttömyyskorvauksissa.

Voitko olla työnhakija samalla kun olet sairaslomalla:

Töitä voi hakea myös sairaslomalla, mutta et voi olla työtön työnhakija silloin. Erona on, että työtön työnhakija saa työttömyyskorvauksia ja sairaslomalla saadaan sairauspäivärahaa. Työvoimatoimistoon ei kannata sairaslomalla lähteä töitä katsomaan vaan niitä kannattaa etsiä oma-aloitteisesti.

Uuden työn vastaanottaminen sairaslomalla:

Sairaslomalla ei voi tehdä töitä vanhassa tai uudessa työpaikassa. Jos haluat aloittaa töiden tekemisen, sinun täytyy hakea lääkäriltä todistus, jossa hän toteaa sinut terveeksi.

Et voi myöskään aloittaa töiden tekemistä uudessa työpaikassa ennen kuin olet irtisanoutunut vanhasta paikasta ja irtisanomisaika on päättynyt. Voit kuitenkin sopia työvelvollisuuden kumoamisesta työnantajasi kanssa. Kannataa myös selvittää mahdollinen karenssiaika nykyisesti työsopimuksestasi.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *