Irtisanoutuminen loman aikana

Tämä artikkeli kertoo kuinka irtisanoutuminen loman aikana onnistuu. Oletko lomalla tai menossa lomalle ja haluat irtisanoutua? Kannattaa lukea nämä ohjeet.

Irtisanoutuminen loman aikana

Vuosilomalla, kuten kesälomalla tai talvilomalla, voi irtisanoutua samalla tavalla kuin irtisanoutuisit tavallisena työpäivänä. Muutamat asiata kuitenkin tapahtuvat erilailla. Tärkein niistä irtisanoutumisesta ilmoittautuminen. Jos teet sen kirjallisesti, esimerkiksi sähköpostin tai tavallisen postin kautta, ei ilmoitus astu heti voimaan. Itseasiassa se katsotaan saapuneeksi ja vastaanotetuksi vasta loman päättymistä seuraavana päivänä. Tämän välttääksesi, kannattaa asia hoitaa kasvotusten tai puhelimella.

Muista, että voit pitää lomapäiväsi silloin kun ne on sovittu pidettävän. Jos työnantajasi haluaisi sinun olevan töissä ja suostut siihen, joutuu hän korvaaman pitämättömät lomapäivät sopimuksen mukaisesti rahallisesti.

Irtisanoutuminen muulla kuin vuosilomalla

Irtisanoutumisen voi tehdä myös muulla kuin vuosilomalla. Silloin loman täytyy kuitenkin olla vähintään kaksi viikkoa pitkä. Silloin lomaa koskevat samat sävelet kuin ylläolevassa kappaleessa eli normaalit vuosiloman mukaiset säännöt.

Voinko pitää lomapäivät ennen työn loppumista?

Lomapäivät pidetään silloin, kun asiasta on sovittu työnantajan kanssa. Hänellä on oikeus määrätä niiden ajankohta, mutta ei vaihtaa sitä, mikäli päätät irtisanoutua. Voit kuitenkin sopia asiasta hänen kanssaan ja tehdä kuten parhaaksi näette. Muussa tapauksessa lomapäivät korvataan sinulle rahallisesti.

Loma rahana käteen

Jos haluat lomat rahana niin silloin kannattaa tehdä irtisanoutuminen vähintään kuukausi ennen loman alkua, että ehdit hoitaa irtisanoutumisajan ennen loman alkua. Silloin työantajan tulee maksaa sinulle lomat rahana. Voit lukea tarkemmin loma-ajan palkasta täältä.

Kuinka irtisanoutuminen tapahtuu lomalla

Hoida irtisanoutuminen aivan normaalisti. Voit tehdä ja kannattaakin tehdä asiasta kirjallinen ilmoitus. Voit ladata täältä ilmaisen lomakkeen, jonka voit täyttää vaikka samantien. Voit myös sopia asiasta suullisesti. Pyri kuitenkin tekemään asia henkilökohtaisesti, hoidat asian suullisesti tai paperin kanssa. Paperi on hyödyllinen, koska se jättää todisteen riitatapauksia varten.

Leave A Response