Irtisanoutuminen kesäloman aikana

Tämä artikkeli kertoo kuinka irtisanoutuminen kesäloman aikana tapahtuu. Aihe on nyt ajankohtainen ja siitä on hyvä tietää muutamia kohtia ennen kuin päätät juosta työnantajasi luokse irtisanoutumista vaatien.

Irtisanoutuminen kesäloman aikana

Irtisanoutuminen kesälomalla periaatteessa täysin normaalisti. Irtisanoutumisaikasi alkaa juoksemaan siitä hetkestä alkaen.

Irtisanoutumisilmoituksen toimittamisen kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Jos haluat irtisanoutua sähköpostilla tai käyttämällä perinteistä postia, tulee sinun huomioida, että viestisi luetaan lain silmissä toimitetuksi aikaisintaan loman päättymistä seuraavan päivänä. Jos irtisanotumisella on kiire ja haluat pistää irtisanomisajan juoksemaan niin kannattaa ottaa itse yhteytettä työnantajaan.

Irtisanoutuminen tapahtuu helposti kun käyt viemässä valmiiksi tulostetun ilmoituksen ja annat sen työantajallesi suoraan käteen.

Mikäli kesälomasi on sopivan pituinen eli kestää irtisanoutumisaikasi verran, voit viettää koko irtisanomisajan lomalla lepäillen. Muussa tapauksessa joudut tietysti palaaman takaisin töihin ja hoitamaan loput velvollisuutesi työantajaasi kohtaan. Irtisanomisaikaa kannattaa noudattaa, jos haluat lukea aiheesta lisää, lue tämä artikkeli: Irtisanomisajan noudattamatta jättäminen.

Jos kesälomasi on vasta tulossa ja haluat irtisanoutua, muista että sinulla on oikeus pitää vuosilomasi sinä aikana kuin ne ovat sovittu. Eli mikäli lomapäiväsi on etukäteen sovittu, saat myös pitää ne silloin. Voit tietysti erikseen sopia esimiehesi kanssa, että työskentelet silloin, mutta siinä tapauksessa hänen täytyy korvata lomapäivät sinulle rahallisesti. Voit lukea siitä lisää alla olevien linkkien kautta.

Lisää tietoa aiheeseen liittyen:

Leave A Response