Irtisanoutuminen ja yrityksen perustaminen

Oletko kiinnostunut yrityksen perustamisesta? Yhä useamalla on irtisanoutumisen syynä halu perustaa oma yritys ja saavuttaa enemmän vapautta sen avulla.

Yrittämisestä ollaan yleisesti kahta mieltä. Toiset uskovat sen tuovan vapautta lisää elämään ja toiset uskovat sen olevan loputon työn tekemisen kaivo. Se voi olla molempia, eikä heilahtaminen suuntaan tai toiseen ole mahdotonta. Sen takia on tärkeää valmistautua yrityksen perustamiseen huolella ja muistaa, että keskimäärin yrityksen saaminen voitolliseen tilaan vaatii muutamia vuosia.

Yrityksen avulla vapauden tuominen elämään voi tapahtua parilla tapaa. Monille on jo helpotuksena, että voi itse päättää asioistaan. Tottakai siihen tulee muita vaikuttavia tekijöitä, kuten asiakkaat ja verottaja, joiden kanssa toimimisesta tulee huolehtia. Silti vapaus riippuu paljon asenteesta.

Toinen vaikuttava tekijä on millaisen yrityksen perustaa. Moni ensikertalainen yrittäjä hyppää työntekijän roolista itsensä työllistäjään eli perustaa yrityksen joka pohjautuu 100 prosenttisesti omaan työpanokseen. Seuraava vaihe taas olisi perustaa yritys, jossa itse luo järjestelmän, missä työntekijät tai koneet hoitavat mekaanisen työn.

Nämä tietysti voivat kuulostaa oudolta puheelta, jos yrittämisestä ei ole mitään kokemusta.

Yrittäjäksi ryhtyminen

Yrittäjäksi ryhtyminen vaatii vakaan päätöksen ennen kaikkea. Aiheesta kannattaa lukea, mutta ei loputtomasti. Yrittäjän tärkein ominaisuus on kyky oppia tekemällä ja oppia mahdollisista virheistä, joita matkalla syntyy.

Monia työntekijän roolista yrittäjän rooliin ryhtyviä usein mietityttää työttömyysturva, mikä on työntekijöillä melko yleistä ja helposti järjestettyä. Asiaa ei kuitenkaan kannata murehtia, sillä myös yrittäjille on oma työttömyyskassa. Itseasiassa saat melkoisesti hyötyjä, mikäli olet työntekijänä työttömyyskassan jäsen ja siirryt yrittäjän kassa jäseneksi. Voit lukea lisää aiheesta täältä.

Ensimmäistä kertaa yrittäjäksi ryhtyvän kannattaa ainakin puhua muille yrittäjille tai harkita yrittäjällä harjoittelussa tai jopa työssä olemista jonkin aikaa. Sillä tavalla saat kurkistuksen yrittäjän arkeen paremmin.

Yrityksen perustaminen

Itse yrityksen perustaminen on melkoisen helppoa. Tietysti se vaatii hieman paperisotaa ja vielä pikkaisen enemmän, jos haluat hakea jotain tukea, rahoitusta tai lainaa yrityksen perustamisen yhteydessä.

Käytännössä prosessi tapahtuu melkoisen nopeasti täyttämällä yrityksen perustamisasiakirjat ja viemällä ne maistraattiin, TE-keskukseen, Kaupparekisteriin tai muuhun papereita käsittelevään virastoon. Sitä ennen kannattaa perustaa yritykselle oma pankkitili ja maksaa perustamismaksu Kaupparekisterin tilille. Käytännössä tuomalla perustamisasiakirjat ja kuitin käsittelymaksuista saat yrityksesi y-tunnuksen käteen välittömästi.

Jos kaipaat lisää tietoa, voit lukea seuraavia artikkeleita:

Leave A Response