Irtisanoutuminen irtisanomisajalla

Onko sinut irtisanottu ja irtisanomisaika juoksee? Haluatko irtisanoutua? Tämä kirjoitus kertoo kuinka irtisanoutuminen irtisanomisajalla tapahtuu.

Irtisanoutuminen irtisanomisajalla

Monille varsinkin pidempään samassa työssä viihtyneille irtisanominen työantajan toimesta voi tuntua ikävältä. Pitkä työaika oikeuttaa tietysti pitkään irtisanomisaikaan. Oletetaan esimerkiksi, että sinulla 4 kuukauden irtisanomisaika. Tiedät, että joudut lähtemään töistä, joten luultavasti sinua ottaa hieman päähän ja etsit uuden työpaikan tai ainakin aloitat etsimään.

Jos löydät uuden työpaikan samantien, et voi aloittaa siellä vaikka irtisanomisaika on päällä. Mitä teet? Sinulla on kaksi vaihtoehtoa.

1. Voit irtisanoutua ja odottaa oma irtisanoutumisaikasi, mikä on lyhyempi kuin työantajan irtisanoessa sinut. Luultavasti tässä tapauksessa kuukauden mittainen. Sen jälkeen olet vapaa liittymään toisen työantajan leipiin.

2. Voit sopia nykyisen työantajasi kanssa, että sinä luovut irtisanomisajasta. Jos se käy hänelle, sillä silloin molemmat hyödytte. Hän ei joudu maksamaan sinulle irtisanomisajalta palkkaa ja sinä voit siirtyä suoraan toisen leipiin.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että kummassakin tapauksessa kannatta huolehtia, että tuleva työpaikka on todella sinun sillä, irtisanomisajan keskeyttäminen tai irtisanoutuminen voivat asettaa sinut karenssiin.

Leave A Response