Aloita Yrittäjyyskurssi ja Kehitä Osaamistasi

Oletko irtisanoutunut ja haluat yrittäjäksi? Mietitkö vielä irtisanoumista ja suunnitelmissasi on perustaa oma yritys. Ennen yrittäjäksi lähtemisestä, olit irtisanoutunut tai et, kannattaa tutustua yrittäjän elämään. Yrittäjille tarjomaan monelaisia kursseja, joiden avulla voit valmistautua tulevaan sekä selvittää onko yrittäjän elämä sinulle oikea vaihtoehto.

Yrittäjyyteen liittyy hyvin monenlaisia asioita, vaikka se aluksi tuntuisikin yksinkertaiselta. Yrityksen pyörittämiseen tarvitaan useita taitoja tai muuten erilaisia toimintoja joudutaan ulkoistamaan. Useat aloittavat yrittäjät luulevat yrittämisen olevan helppoa, kun pääsee toteuttamaan sitä omaa osaamista tai intohimoaan. He unohtavat, että yritystoimintaan kuuluu monia erilaisia asioita. Asioita, kuten taloudenhallinta, markkinointi, myyntityö, veroasiat, lupa-asiat, johtaminen ja palkkaus. Joitakin asioita voi ulkoistaa, mutta niistä olisi silti hyvä olla tietoinen, koska lopulta yrittäjä on kaikesta vastuussa ja ainoa kuka todella yrityksen menetymisestä välittää.

Erilaiset koulutukset, valmennukset ja seminaarit ovat hyviä mahdollisuuksia opetella näitä asioita. Niissä myös pääsee verkostoitumaan muiden yrittäjien kanssa, jolloin taival ei ole niin yksinäinen.

ELY-Keskus tarjoaa erilaisia koulutuksia aloittaville yrittäjille sekä asiantuntijapalveluita ja apua rahoituksen kanssa. Kannattaa suunnata aluksi oman alueen ELY-keskukseen keskustelemaan vaihtoehdoista.

>> Etsi alueesi ELY-keskus <<

Suomen Yrittäjät järjestevät lukuisia erilaisia koulutustilaisuuksia ympäri Suomen, joihin kannattaa tutustua. Heiltä löytyy täsmä koulutuksia, joiden aihepiirit ovat tarkempia, esimerkiksi markkinoinnin saralla.

>> Tutustu Suomen Yrittäjien koulutuskalenteriin <<

Sijoita aikaa ja energiaa osaamiseesi, jotta et tule katumapäälle irtisanoutumisen jälkeen. Hyödynnä ammatilaisten osaamista ja osallistu kursseille vaikka ne maksaisivatkin. Säästät usein kurssin hinnan välttämällä virheitä kun yrityksesi on toiminnassa. Jatka kouluttautumista myös yrityksen perustamisen jälkeen, jotta pysyt ajantasalla ja yrityksesi menestyy.

Comments are closed.