7 Askelta Uuteen Työpaikkaan

Oletko juuri irtisanounut ja etsit uutta työpaikkaa? Pohditko vielä irtisanoutumista ja haluat tietää miten uusi työpaikka löytyy? Tämä artikkeli on sinulle. Tässä on X askelta uuden työpaikan löytämiseen.

1. Selvitä oma osaamisesi

Ryhdy listaamaan asioita, joita osaat sekä asioita, joita haluat oppia. Luo suunnitelma tulevista taidoista, jotka aiot opetella. Mieti asiaa tulevan työnantajasi kannalta: mitä arvokasta voit tarjota hänelle? Laatimalla selkeän listan voit rajata hakuasi, jättää yrityksiä pois, mutta myös lisätä niitä.

2. Aseta tavoitteet

Jos sinulle on selkeät tavoitteet tulevaisuudellesi ja elämällesi, hyödynnä niitä. Muussa tapauksessa niitä kannattaa miettiä nyt. Millaisen elämän haluat ja millaisia asioita arvostat? Päätä selkestä minkä tyylistä elämää haluat elää ja miten uusi työsi mahtuu siihen. Millaisia asioita haluat tehdä työksesi ja minkälaisen työnantajan haluat.

3. Tee suunnitelma

Kun tiedä osaamisesi ja sinulla on tavoitteet, on aika luoda suunnitelma. Jos toimit strategisesti, on onnistuminen huomattavasti varmempaa. Laadi kirjallinen suunnitelma ja toteuta sitä joka päivä kunnes onnistut ja saat uuden työpaikan.

4. Valmistaudu hakuun

Kun työpaikkoja alkaa löytymään ja saat varattua haastatteluja, on hyvä olla valmiiksi selkeä materiaalipaketti, jonka voit ottaa mukaan haastatteluun. Menneillä suorituksilla on painoarvoa vieläkin useissa työpaikoissa, joten ota seuraavat mukaan:

  • Päivitetty CV
  • Suosituksia
  • Kopiot todituksistasi
  • Hakemuskirje

Ota näiden lisäksi mukaan kirjallinen suunnitelma, jossa kerrot kuinka aiot auttaa tulevaa työnantajaa. Yhä useammat haastattelijat ovat kiinnostuneita siitä, millaisen tulevaisuuden aiot luoda heidän kanssaan kuin sinun menneistä saavutuksistasi.

5. Kerro kaikille

Kun selvität itsellesi selkeän alan ja tehtävät mitä haluat tehdä, on aika kertoa asiasta kaikille. Puhu uudesta uravallinnastasi ystävillesi, tutuille ja tuntemattomille. Anna sanan levitä. Saattaa olla, että työtä löytyy lähipiiristäsi tai joku tuttusi löytää sattumalta sinulle sopivan työn ja voi siten vinkata siitä eteenpäin.

6. Verkostoidu

Tutustu valitsemasi alan toimijoihin, yrityksiin sekä ihmisiin. Tutustu heidän toimipisteisiin ja verkkosivuihin. Etsi kaikki mahdollinen tieto heistä. Yritä päästä samoihin tapahtumiin, seminaareihin tai verkostoitumistilaisuuksiin, jossa he pyörivät. Tuleva työnantajasi arvostaa, jos tiedät heidän toimialastaan ja heistä keskivertoa enemmän.

7. Valmistaudu haastatteluihin

Valmistaudu jokaiseen haastatteluun huolella. Käy uudelleen yrityksestä löytyvät tiedot läpi. Etsi heihin liittyviä uutisia ja julkaisuja. Sovella materiaalisi ja myyntipuheesi juuri heille sopivaksi.

Comments are closed.